Podcast Rossoneri - Sverige

E49: Fansens ord efter derbyförlusten

February 10, 2020

Ett oplanerat avsnitt av Podcast Rossoneri efter derbyt, så mycket känslor från så många olika håll och så galen matchbild att det inte kunde vänta. Vi är uttrycker oss olika i vår besvikelse eller glädje men hur går Milan vidare?

Jag har ringt runt till hängivna supportrar i båda leden för att höra deras ord kring matchen igår. Uppskattar er tid och kloka ord väldigt mycket! Det är ni som gör detta avsnitt till 100%. Tack!

Frågan är om det är moraliskt elände efter Milan blev krossade i andra halvlek där vi föll ihop som ett korthus och vi inte hade någon plan B. Frågan är om det var taktiken som avgjorde, spelarförändringar eller bara grinta. Något som Milan helt saknade och stod skärrade redan efter Inters reducering. Milan hade fortfarande mer mål på San Siros tavla men spelarna hade uppspärrade ögon som dom sett spöke. Hade jag ägt Milan skulle jag sparkat idrottspsykologen direkt efter matchen, om Milan ens har någon sån? Det sitter legender på läktaren som vunnit allt och ser detta. Måste vara galet frustrerande, hur många ville inte gå ner och ruska om spelarna. Varför tiltade inte Zlatan på dessa spelare som skakade tänderna och ville krypa ner i omklädningsrummet under andra halvlek ?

Vad trodde spelarna eller vår tränare, att Inter var nöjda med att blivit helt överkörda i alla 46 minuterna av första halvlek? Att dom inte skulle göra allt för att komma in i matchen på något sätt. Första 15 min var helt avgörande har det kommunicerats ut från Milans omklädningsrum i halvlek, no shit men vad var planen för att hålla uppe sitt eget spel eller fortsatt första för Inter eller deras otroligt skickliga spelare i Brozevic som återigen hade lekstuga mot Milan i andra halvlek. Måste vara världens mest underskattade spelare!

Det finns många positiva tankar att ta med för framtida Milan men andra sidan myntet väcker ännu fler frågor. Däremot räknar jag med att alla Inters framtida motståndare spelar 4411 och pressar högt och stänger ner deras geni på mitten. Så länge dom orkar hänga med deras löpsteg.

Frustrationen är enorm, det tog ett tag innan vi som håller på Milan kunde somna igår och det var en Måndag som kändes mer grå än någonsin. Det låter bittert men det är bittert även om ingen på förhand trodde Milan skulle vinna eller ens ta poäng borta mot ett Inter som är långt före oss. Men ändå...

FORZA MILAN SEMPRE

Podbean App

Play this podcast on Podbean App